close X

Spilgtākais "Ayrton Zonda 9FX", "Cobra" un "Domino LT" komplekts festivāliem Šveicē

1
Tā kā pēc pandēmijas izraisītajiem satricinājumiem un ierobežojumiem Eiropas festivālu skatuve atkal atsāka darboties, "Ayrton" apvienojās ar dažiem atzītiem Šveices nomas uzņēmumiem, lai atbalstītu festivālus visā valstī un demonstrētu dažus no "Ayrton" jaunākajiem revolucionārajiem gaismas ķermeņiem. Šveices uzņēmums "Menzi ebz" jūlijā nodrošināja "Ayrton" aprīkojumu Sanktmoricas džeza festivālam, savukārt uzņēmums "Stagelight AG Showtechnik" jūlijā un augustā piegādāja aprīkojumu lielākajam hiphopa festivālam Eiropā Frauenfeldā, "Gurten Open Air" festivālam Bernē un Šafhauzenes festivālam "Stars in Town".

“Stagelight AG Showtechnik” izmantoja vienu un to pašu “Ayrton” aprīkojuma komplektu katram festivālam: 16 x "Zonda 9 FX"; 16 x "Cobra" un 4 x "Domino LT", un katrs gaismeklis piešķīra skatuvēm savas unikālās īpašības.

"Katrs no šiem gaismekļiem sniedz jaunu dimensiju, lai risinātu brīvdabas dizaina izaicinājumus," atklāj "Stagelight" pārstāvis Stefans Rūttimans. "Mums ir senas un savstarpēji uzticamas attiecības ar "Ayrton", un Marks (Lorencs - "Ayrton" dizaineru attiecību vadītājs Eiropā) deva mums pārliecību, ka šis komplekts mums patiešām noderēs visos trijos festivālos, un viņi mūs nepievīla!

"Jūlija sākumā mēs bijām Frauenfeldē.  Jebkura hiphopa LD izaicinājums ir vienkāršais fakts, ka uz skatuves parasti ir tikai viens vai divi cilvēki, kurus var izgaismot, tāpēc būtiska nozīme ir apgaismojumam - jo īpaši grīdas/zemes rindas efektiem, kas var nodrošināt perspektīvu un efektus. “Zonda 9 FX” ir lielisks risinājums. Man ļoti patika LiquidEffects™ slāņi, un es vēlos tos izmantot TV, jo tie nodrošina patiešām izcilu fonu. Turklāt tās ir tik ļoti spilgtas - un jums ir bezgalīgas panoramēšanas un sagāšanas funkcijas, kas hiphopam ir lieliski noderīgas. Šī bija mana pirmā iepazīšanās ar “Zonda”, taču tā noteikti nebūs pēdējā."

Marks Lorencs novēroja, ar kādu entuziasmu gaismas dizaineri pētīja Zonda 9 FX LiquidEffects™. "Bija interesanti redzēt, cik viegli dizaineri izprata armatūru un spēja viegli ieviest pat diezgan sarežģītus efektus un iekļaut “Zonda” savos šovos. Fabians, FoH pieskatītājs, arī paveica lielisku darbu un uzreiz saprata ideju. Katru šova dienu var uzstāties 6 vai 7 dīdžeji, un jūs nekad nezināt, kad sāksies vai beigsies uzstāšanās, tāpēc jums ir jāspēj strādāt ar aparatūru ātri un pārliecinoši. Viņš spēja klonēt savas idejas ienākošo dizaineru dizainā un saglabāt lielisku vizuālo pieredzi."

Jūlija vidū "Ayrton" komplekts devās uz Berni, kur notika "Gurten Open Air" festivāls. Bertilam Markam (“Die Ärzte” gaismas dizainers) “Zonda 9 FX” nav nekas svešs, taču šī bija pirmā reize, kad viņš to izmantoja dzīvajā izpildījumā.  "Bertils iepriekš ieprogrammēja "Zonda" gaismas ķermeņus, tāpēc varēja plaši izmantot slāņus. Rezultāti patiešām parādīja, ko “Zonda 9 FX” spēj paveikt gaismekli labi pārzinoša cilvēka rokās.

""Stars in Town" Šafhauzenē mēs piekarinājām "Zonda" gaismekļus, jo skatuve bija pārāk maza, lai uz tās varētu izvietot grīdas komplektu un grupu," turpina Lorencs, "tas parāda, cik daudzpusīgs var būt šis gaismeklis. Uzstādīta kā horizontāla līnija uz kopnes tieši zem augšējās skatuves kopnes, “Zonda” nodrošināja vizuālu baudījumu un funkcijas, pievienojot vēl vienu gaismas slāni fonā.  Bertils bija ieradies kā citas grupas apgaismojuma dizainers, bet viņš atvēlēja laiku, lai ierastos un ieprogrammētu efektus - viņam tie noteikti ļoti patīk!"

“Ayrton” revolucionārā "Cobra" papildināja "Zonda 9 FX" vienības 2022. gada festivālu tūrē..  Šis lāzera izstarotājs spēj projicēt vairāku kilometru attālumā un ir ļoti spilgts. Tā gobo funkcijas, staru kūļa veidotāji (ar neticamu 0,6° staru kūli) un unikālais baltās krāsas avots, kas nodrošina pasakainu krāsu spektru, padara “Cobra” par rīku, kas patiešām var atstāt savu iespaidu.

“Cobra”, protams, ir ar IP65 klasi, kā paskaidro Ruttimans: "Mēs varējām tos izmantot visā festivālā gan lietū, gan saulē. Man patīk šie gaismas ķermeņi; tā ir nākotne - lāzeri; mums ir vajadzīgs jaudīgāks vārds nekā spilgts. Nakts laikā Šafhauzenē mums 20 km attālumā cilvēki rakstīja: "Vai "Rammstein" spēlē Šafhauzenē?! Policija ieteica mums to neatkārtot, bet festivāla rīkotājs bija sajūsmā; tas festivālam pievērsa tik lielu uzmanību! Mums izdevās uzvesties labi gandrīz visu laiku līdz pēdējā dienā apgaismojuma dizaineri patiešām aizrāvās: izmantojot gaismas ķermeņus, lai veiktu apļus gaisā - iedzīvotāji 8-10 km attālumā ziņoja par NLO novērojumiem! Uz mākoņiem bija redzami stari, kas parādīja, cik spēcīga patiesībā ir “Cobra”."

Frauenfeldā "Cobra" papildināja "Zonda 9 FX" lomu - aizpildot skatuvi un radot iespaidu, lai izceltu uz skatuves esošos atsevišķos māksliniekus. Virs galvenās skatuves un uz grīdas abos spārnos izvietotās "Cobra" tika izmantotas gan kā staru kūļi, gan prožektori. Ruttimans komentē: "Tās ir tik spilgtas staru kūļa režīmā, ka paver pavisam jaunu aspektu tam, ko tās var sniegt. Lāzera avota spilgtuma un tik maza enerģijas patēriņa kombinācija padara "Cobra" par ideālu darbarīku festivāliem: milzīga jauda no neliela, IP65 klases bloka ar pasakainām krāsām un gobo, kam nav nepieciešami smagi kabeļi. Apgaismojuma dizaineri bija pārsteigti par to, cik spilgts bija to izstarojums pat saules gaismā, kas bieži vien maskē labākos festivāla apgaismes ierīču centienus. Ļoti noderīga bija Marka Lorenca klātbūtne uz vietas, jo viņš varēja ieteikt dizaineriem, kā vislabāk izmantot īpašo optiku, kas padara “Cobra” tik unikālu."

"Šafhauzenē," piebilst Lorencs, "mēs tos izmantojām virs un zem LED ekrāniem, lai radītu ikoniskos tālos starus, kas sniedzas tālu aiz skatuves. Frauenfeldē darbinieku viesnīcā, kas atradās 10 km attālumā, tehniķi piezvanīja, lai palīdzētu pielāgot fokusu: "Vēl mazliet pa kreisi utt.!" - tas bija jautrs brīdis, bet tas parāda, cik skaidri no šāda attāluma varēja saskatīt starus."

Trešais "Ayrton" gaismeklis, ko Lorencs paņēma līdzi savā festivālu tūrē, bija "Domino LT" (“Long Throw”), kas izstaro 51 000 lūmenu un ir paredzēts intensīvai lietošanai ārā jebkādos nelabvēlīgos laika apstākļos.  Ar precīzu staru diapazonu no 3,5o līdz 53o “Domino LT” ir ideāls instruments stadioniem, lielām arēnām un, protams, festivāliem.  “Domino LT” gaismekļi tika izmantoti kā publikas apgaismojums Frauenfeldā, taču komanda tos izmēģināja arī kā sekošanas prožektoru kopā ar “Follow-Me” sistēmu; visi bija vienisprātis, ka tie bija nepārspējami veiksmīgi, pārspējot iepriekšējos risinājumus.

Tāpēc Lorencs bija pilnīgi pārliecināts par to, ka tos var izmantot: "Pēc tam, kad bijām veiksmīgi izmēģinājuši "Domino" kā sekojošo prožektoru Frauenfeldē, mēs droši zinājām, ka tie būs ideāli piemēroti sekojošajiem prožektoriem festivālā "Stars in Town" Šafhauzenē, aizstājot parastos sekojošos prožektorus torņos. Mums paveicās, jo Sirils Unions (“Ayrton R&D”) jau bija izstrādājis īpašu programmatūru Eda Šīrana tūrei, kas ļauj izmantot "Domino LT" sekošanas režīmā. Mēs bijām pirmais šovs kontinentālajā Eiropā, kur tika izmantota jaunā programmatūra. Mēs turpinājām izmantot "Domino LT" “Gurten” festivālā, lai izgaismotu zīmolu uz aizkulišu pārsegiem, novietojot tos uz aiztures torņiem. Aizvērtņi un vieglais pārklājums radīja brīnišķīgi tīru gaismu bez jebkādas noplūdes.”

"Es vēl nekad neesmu redzējis tik spilgtu LED gaismu!" piekrīt Rūttimans. "Intensitāte nodrošināja pietiekamu jaudu, lai izgaismotu spārnus, bet koncentrējās uz sponsora logotipu - pat ar krāsām. Gudri izmantotie aizbīdņi un gaismas efekts radīja ilūziju, ka logotips ir izgaismots no aizmugures, lai gan patiesībā tas tika izgaismots no FoH “Dominos”.  Mums izdevās izpildīt vienu no galvenajām festivāla organizatoru prasībām - sponsoru logotipi nedrīkstēja būt tieši redzami, bet tiem vajadzēja kaut kādā veidā "izcelties"."

“Ayrton” Šveices izplatītāji, “Menzi ebz”, jūlijā Sanktmoricas džeza festivālam piedāvāja līdzīgu festivāla paketi, papildinot “Zonda 9 FX”, “Cobra” un “Domino lT” piedāvājumu ar 16 “Ayrton Mistral-S”. Gaismekļi veidoja perfektu komplektu, lai izgaismotu māksliniekus satriecošā kalnu fona priekšā. "Kā redzams attēlos," stāsta Marko Menci, "darbinieki patiešām varēja izpausties ar plašajiem izgaismojuma efektiem, ko piedāvā “Zonda 9”, un “Cobra” vēsajiem, neticami asajiem stariem.

Lorencs rezumē “Ayrton” sniegumu 2022. gada Šveices festivālu tūrē: "Ņemot vērā visus pandēmijas ierobežojumus, daudzi apgaismojuma dizaineri nevarēja ierasties uz parastajām demonstrācijām un izstādēm, taču festivālos viņi varēja spēlēties ar mūsu ierīcēm un uzzināt, ko katra no tām spēj darīt reālajā laikā.  Uzņēmumā "Ayrton" mēs patiešām augstu vērtējam atsauksmes, ko gūstam šādos gadījumos; tas ir nenovērtējams instruments, lai mēs varētu turpināt piedāvāt labākos gaismas ķermeņus izklaides tirgū."

Teksts: Džūlija Hārpere
Foto: © Julius Hatt, © Leonnardo Del Zenero, © Stagelight, © Jens Herre

products

s