close X

“Ayrton IP” kopā ar "Rolling Stones" dodas turnejā pa Eiropu

1
Šovasar grupa "The Rolling Stones" pirmo reizi kopš 2018. gada devās Eiropas turnejā ar savu jauno šovu "SIXTY", lai atzīmētu savu 60. gadadienu. Izrādei bija jauna scenogrāfija, ko veidojis Stufišs, un gaismu mākslinieks Patriks Vudrofs, "The Rolling Stones" gaismu dizainers un radošais direktors jau vairāk nekā 40 gadus.

"Veidojot Eiropas tūres dizainu, ir jāņem vērā plašais laikapstākļu spektrs, kas vasarā var būt visdažādākie - no skaistām saulainām dienām līdz vētrām," saka Terijs Kuks, "Woodroffe Bassett Designs" apgaismojuma dizainera palīgs. "Šovasar mēs esam piedzīvojuši visu - mēs esam piedzīvojuši pat rekordlielu karstuma vilni Apvienotajā Karalistē, vai jūs varat noticēt!

"Viena lieta, ar ko "Ayrton" ir kļuvusi slavena, ir tās jaudīgie IP klases gaismas ķermeņi. “The Rolling Stones” 60 gadu jubilejas turnejā virs skatuves ir 83 “Ayrton Perseo” profili, kas nodrošina skatuves krāsu/tekstūru un grupas galveno apgaismojumu. Pēdējo gadu laikā esam izmantojuši šīs ierīces vairākās izstādēs un esam secinājuši, ka tās ir spilgtas un uzticamas.

"FOH mēs pirmo reizi izvēlējāmies izmantot “FollowMe” mūsu FOH pozīcijām. Mēs izvēlējāmies 10 “Ayrton Domino LT” vienības, kas pievienotas “FollowMe”. Šī ir jaunā "Domino" sērijas "Long Throw" ierīce, un tai ir arī IP kategorija, tāpēc tā novērš laikapstākļu radītās problēmas. Šajā tūrē mūsu prožektoru torņi tika bieži pārvietoti no vienas norises vietas uz otru, taču “Domino LT” prožektors mums bija ļoti noderīgs, un gaisma darbojās labi.”

Papildus 83 "Perseo Profile" un 10 "Domino LT" gaismekļiem skatuves priekšā tika izvēlēti vēl 12 "Domino LT" gaismekļi, kurus visus piegādāja uzņēmums "Neg Earth Lights". "The Rolling Stones" gaismu režisors Ītans Vēbers pastāstīs sīkāk:

"Pēdējā “No Filter Tour” tūrē (ASV, 2021. gada rudenī) mēs nomainījām dažus grūti sasniedzamus un pret laikapstākļiem jutīgus gaismas ķermeņus pret “Ayrton Perseo” gaismekļiem. Man bija tikai ierobežota pieredze ar "Ayrton" produktiem un ierobežots programmēšanas laiks, tāpēc nedaudz šaubījos, vai pārāk paļauties uz tiem. Terijs Kuks, un Deivs Ridgvejs un Fraggle no "Neg Earth" mani pārliecināja, ka tie bija labs aizstājējs iepriekšējiem gaismas ķermeņiem. Es domāju, ka mums bija viena neliela krāsu problēma 2 mēnešu laikā, kamēr bijām tūrē, un tie darbojās pārliecinoši kopā ar citām gaismām.

"Izstrādājot jaunu scenogrāfiju un gaismas dizainu "Sixty Tour", Patriks un Terijs izmantoja iespēju pievienot projektam daudz vairāk "Perseos" un "Domino LT". Gandrīz visi elementi, kas ir pakļauti laikapstākļu iedarbībai un/vai ir grūti pieejami, tagad ir "Ayrton" produkti. Gandrīz visi gaismas ķermeņi, kas ir būtiski šovam, - starmeši un galvenie lukturi - tagad ir "Ayrton" gaismas ķermeņi, pateicoties to intensitātei, uzticamībai un IP65 klasei."

Deviņi "Perseo Profiles" profili ir piekārti uz deviņu virs skatuves esošo pirkstsiju malas lejasdaļā un tiek izmantoti, lai izgaismotu pavadošos mūziķus; vēl trīsdesmit seši profili ir izvietoti uz diviem kāpņu pāriem augšpus skatuves un vidus/ lejasdaļā aiz skatuves sienas (8 uz katrām kāpnēm).

Kopumā uz grīdas ir izvietoti 42 "Perseo" profili - 12 uz priekšu vērsti bloki pie sienas pamatnes katrā no kreisās un labās puses skaļruņiem un 18 (pa 9 katrā pusē) uz skatuves augšējās grīdas aiz grupas. Visas "Perseo" ierīces, izņemot galvenos lukturus, tiek izmantotas efektu apgaismojumam.

Divpadsmit lielākie "Ayrton Domino LT" ir izvietoti arī uz skatuves lejasdaļas, no katras puses seši no tiem izgaismo skatuves apakšdaļu.

""Perseo" iekārtas uz grīdas un sānos ir paredzētas krāsu pārejām un efektiem," saka Vēbers. "Lieliskas gaismas. Spilgtas, vienmērīga aptumšošana, labs krāsu sajaukums, iespaidīgs tālummaiņas diapazons... “The Rolling Stones” setlistē bieži vien nav pārāk daudz dziesmu, kas būtu piemērotas gobo, taču mēs tur redzam dažus rakstu zīmējumus, un es biju pārsteigts par gobo izvēli.

""Domino LT" aizkulisēs un uz priekšējās skatuves daļas tiek izmantoti, lai izgaismotu skatuves apakšējo daļu. Mēs daudz neizmantojam to efektu iespējas, taču to intensitāte, tālummaiņa un, atkal, uzticamība padarīja tās par ideālu apgaismojumu šim darbam.

"Mums ļoti svarīgs ir arī LED avots. Mums nav prasīts atskaitīties par enerģijas patēriņu, taču no morālā viedokļa tas noteikti ir solis pareizajā virzienā. Fakts, ka vienīgais ievērojamais enerģijas patēriņš ir sistēmas testēšanas laikā, kad es izmantoju apgaismojumu nakts fokusa/programmēšanas sesijām un izrādes norises laikā, lielā mērā atvieglo manu sirdsapziņu."

10 "Domino LT" gaismekļi, kas tiek izmantoti kā "FollowMe" sistēmas sekotāji, ir izvietoti uz diviem skatuves priekšpusē esošajiem torņiem ar vidējo metiena attālumu 125'/38,5 m. Pieci attālināti sekošanas prožektoru operatori ir ērtāk izvietoti vadības teltī kopā ar pārējiem apgaismojuma komandas locekļiem.

"Lai gan mēs bijām apsprieduši to izmantošanu iepriekšējās turnejās, šī bija mūsu pirmā turneja ar attālināti darbināmiem sekošanas prožektoriem, un tas mums bija svarīgs lēmums," saka Vēbers. "Mūsu standarta sekošanas prožektori, kas izkārtoti 4 augstumā, pa kreisi un pa labi, mani vienmēr uztrauca - visi, izņemot augšējos, bija pārāk zemi un izgaismoja lielu daļu skatuves. Jau vairākus gadus ir bijušas sistēmas, kas, iespējams, varētu tikt galā ar šo uzdevumu, taču mūs pārliecināja “Domino LT” intensitātes un jo īpaši IP rādītāja kombinācija.

"Pirmajā sarunā ar mūsu ekipāžas vadītāju Kītu Džonsonu es jautāju, vai viņš gatavojas tos "drošības dēļ" aizsargāt pret laikapstākļiem. Viņš teica "nē". Līdz pirmajam lielajam lietum es nedaudz uztraucos, bet pēc tam par to nedomāju. “Ayrton” ir devis mums dažas ļoti iespaidīgas gaismas, ar kurām spēlēties."

14 koncertu turneja pa Eiropas stadioniem sākās 1. jūnijā Madridē un noslēdzās 3. augustā Berlīnē.

“Ayrton” ekskluzīvais izplatītājs Apvienotajā Karalistē ir “Ambersphere Solutions”.

Turnejas darbinieki:
Patriks Vudrofs - radošais režisors / gaismu dizainers (WBD)Terijs Kuks - asociētais gaismu dizainers (WBD)
Ītans Vēbers - apgaismojuma režisors
Kīts Džonsons - komandas vadītājs (Neg Earth)
Barijs Brafords - apgaismotāju komanda
Grants Hikijs - sekošanas prožektora / FOH tehniskais darbinieks
Kiss - apgaismotāju komanda
Džeisons Hīns - apgaismotāju komanda
Lūks Radins - apgaismotāju komanda
Zaks Selehs - apgaismotāju komanda

Teksts: Džūlija Hārpere
Foto: © mhvogel

s