close X

Ayrton Eurus izgaismo Nīderlandes Tivoli mūzikas zāli Vredenburgā

1
Tivoli mūzikas zāle Vredenburgā, kas ir viena no pazīstamākajām mūzikas zālēm Nīderlandē, nesen uzstādīja 64 Ayrton Eurus S profilus divās zālēs (Ronda un De Grote Zaal), izmantojot Ayrton ekskluzīvo izplatītāju Nīderlandē, Ampco Flashlight Sales. 

Šajā 2014. gadā uzceltajā namā ir sešas unikālas zāles, kas kopumā var uzņemt 7500 cilvēku. Sākotnējā 1979. gadā celtā De Grote Zaal ēka tika veidota kā simfoniskā zāle ar 1717 sēdvietām (2000 stāvvietām). 

"Tā kā šī ir simfoniskā zāle, šeit uzstājas daudzi orķestri," stāsta Džolīna van Īrsela (Jolijn van Iersel), zāles galvenā gaismotāja, "bet uz skatuves notiek arī popmūzikas un roka šovi, tostarp 2003. gadā uzstājās grupa Rolling Stones. Nesen šeit spēlējuši arī Igijs Pops, The Four Tops, Wadruna, Filips Glāss, King Crimson, Nils Frāms, Stīvs Hekets, The Temptations, Pols Keraks." De Grote Zaal rīko arī korporatīvos pasākumus un apbalvošanas ceremonijas.

Ronda zālē, kura var uzņemt 2000 cilvēku un kuru kopš 2014. gada izmanto roka, popmūzikas un deju pasākumiem, ir daudz intīmāka gaisotne. "Lai kur arī tu stāvētu, rodas sajūta, ka esi pavisam tuvu skatuvei, jo zāles platums pārsniedz tās dziļumu. Šeit uzstājušies tādi mākslinieki kā Billija Eiliša, Wilco, Massive Attack, Level 42, Mogwai, The Hives, Feist, One Republic, Endžija Stouna, Rudimental un Bens Hovards."

Tivoli komanda vēlējās atjaunināt savu novecojošo apgaismojuma sistēmu, kurā tika izmantotas gāzizlādes spuldzes. "Arī fani bija diezgan skaļi, kas radīja problēmas orķestriem. Bija pienācis laiks ieviest jaunu apgaismojumu un izpētīt jaunākās tehnoloģijas," skaidro van Īrsela. "Pamatā meklējām apgaismojumu, kas būtu vismaz līdzvērtīgs mūsu esošajiem risinājumiem un būtu izturīgs pret smagumiem. Turklāt jaunajam risinājumam bija jābūt mūsdienīgam ar LED tehnoloģiju, slēdža lāpstiņām un jāatbilst nākotnes prasībām, piemēram, tam jābūt ar Ethercon pieslēgvietu. Mēs priekšroku devām baltam LED avotam ar CMY un, vissvarīgākais, ļoti klusam darbam."

Tā kā viņa jau iepriekš bija strādājusi ar Ayrton gaismām, piedaloties turnejās, van Īrsela vēlējās redzēt, vai Ayrton varētu piedāvāt kaut ko tādu, kas atbilstu šīm prasībām. "Mēs jau kādu laiku bijām pētījuši apgaismojuma risinājumus, taču, tāpat kā citviet visā pasaulē, koronavīruss visu palēnināja. Mēs izpētījām vairākus zīmolus, sadarbojoties ar Ampco Flashlight Sales, kas organizēja plašas demonstrācijas un izmēģinājumus, lai palīdzētu mums atrast pareizo produktu, un atklājām Ayrton Ghibli, Khamsin un Huracán. Tikai tad, kad 2022. gadā devāmies uz PLASA Londonā, mēs ieraudzījām Eurus.

"Eurus uzreiz piesaistīja mūsu uzmanību sava izmēra dēļ, turklāt šis risinājums atbilda visām mūsu prasībām. Starp visām tā funkcijām mēs īpaši pievērsām uzmanību krāsu sajaukšanai un CRI, staru laušanas iespēju (gobo) daudzveidībai un lāpstiņu darbībai. Un pats svarīgākais - mēs pārbaudījām izeju klusajā režīmā un gaismekļa/ventilatora skaņu šajā režīmā. Tas atbilda visām mūsu prasībām!"

Eurus gaismekļi ir uzstādīti katrā zālē, lai tos varētu izmantot kā skatuves gaismu, priekšējo apgaismojumu un grīdas apgaismes objektus, un tie ir viegli izmantojami divās ļoti atšķirīgās zālēs. "Ronda zālē deju un rokmūzikas šoviem mēs izmantojam visu apgaismes risinājuma jaudu un deju pasākumiem zālē pievienojam vēl dažas gaismas. Eurus ātrums ir piemērots šiem šoviem, un gaisma labi līdzsvarojas ar citiem apgaismojuma avotiem.

"Staru plūsmas attālums abās zālēs ir aptuveni 25 metri, taču De Grote Zaal arēnas iekārtojuma dēļ gaisma ātrāk sasniedz skatītājus. Tieši tādēļ mēs izvēlējāmies Eurus, jo šī risinājuma staru kūlis ir ideāli piemērots šādam attālumam. Klasiskākos pasākumos De Grote Zaal, kas notiek īpaši klusā režīmā, joprojām ir pietiekami daudz gaismas, lai visu labi izgaismotu."

Tehniķu un apgaismojuma dizaineru atsauksmes par Eurus ir ļoti pozitīvas. "Cilvēkiem patīk strādāt ar šo risinājumu," apstiprina van Īrsela. "To novērtē mūsu pašu tehniķi, un mēs esam saņēmuši patiešām labas atsauksmes arī no viesu tehniskajiem darbiniekiem. Ikviens ir patīkami pārsteigts par apgaismes risinājuma fizisko svaru. Viņiem patīk krāsu sajaukšana, mainīgais CTO rats un staru laušanas iespēju daudzveidība. Īpaši sajūsmināti ir mūsu deju operatori, priecājoties par to, cik atšķirīgu dizainu var panākt, pārslēdzot staru laušanas aparatūru, un par to, cik labi saglabājas gaismas atdeve. Ļoti lielā cieņā ir arī atšķirība starp šaurajiem stariem un to maksimālo platumu. Tas pats attiecas arī uz ierāmēšanas paketi."

Pasākumu norises vietu tehniskie darbinieki augstu vērtē arī Eurus ilgmūžību un uzticamību. "Mūsu jaunie Ayrton Eurus S atvieglo darbu mūsu tehniķiem," apstiprina van Īrsela. "Iekšējā konstrukcija ir spēcīga un uzticama, un viss risinājums ir ārkārtīgi izturīgs un turpina veikt savu darbu atbilstoši tam, ko sagaidījām. Ayrton mums sniedza padziļinātas apkopes instrukcijas, lai nepieciešamības gadījumā varētu ātri novērst problēmas, un mēs esam gandarīti par pakalpojumiem, ko saņēmām no Ampco Flashlight Sales kā mūsu apgaismojuma sistēmas piegādātāja. Saziņa vienmēr ir bijusi ļoti vienkārša un ātra, kas mums ir ļoti svarīgi, lai veidotu stabilu pamatu kopīgam darbam."



products

s